Waarom muziek?

In de platenkast van mijn ouders stonden liedjes van Wim Sonneveld, Toon Hermans en Jules de Korte. De teksten waren rijk van taal, vertelden verhalen die ik kon meevoelen, en werden begeleid door meeslepende muziek. Zo werd ik verliefd op het Nederlandstalige lied, een liefde die daarna is verbreed en verdiept.

In 2020 bracht ik eer aan mooie liedjes uit de geschiedenis. In geweldige samenwerking met Sander Geboers en Wim Veenhof heb ik ze op het album 'Niemand dan wij' mijn persoonlijke invulling gegeven. Ook voegde ik er een eigen nummer aan toe: Opstaan. Dat haalde meer dan 400.000 kijkers op Youtube. 

Mijn eerste album is zo geweldig ontvangen, dat het me heeft gestimuleerd om het er niet bij te laten! In december 2020 kwam een kerst/nieuwjaar nummer uit 'De laatste dagen' en een akoestische versie van 'Opstaan'. In september en oktober 2021 begin ik met een kleine toer met nieuwe liedjes, oude nummers en klassieke liedjes. Samen met gasten als Remy van Kesteren, de Vocal Group Rooxlive, een band onder leiding van Bernd van den Bos en allerlei gastmuzikanten, is het een opmaat naar een nieuw live album in 2022. In de tussentijd wordt er ook gewerkt aan een studio album dat eind 2021/begin 2022 al uitkomt. 

Boris